За почитателите на билките

Твоята билкова градинка на село

Има толкова много причини човек да се запали по билките! Ароматът на уханен чай в хладен следобед. Възможността да пребориш лека настинка по естествен начин или пък да си направиш “отвара” по стара бабина рецепта. Начин да предадеш любовта към природата и към традицията на следващото поколение. Или просто повод да се разходиш бос по поляната призори на Еньовден.

Често обаче се случва, дори и при най-добри намерения, човек бързо да се откаже от мечтата за собствена леха с билки и подправки. За това има разнообразни причини и извинения. Например – забързано ежедневие с по-належащи приоритети или пък липса на време и пространство за начинанието.

За ежедневието няма как да помогнем, но “Пчела у дома” има идея за мястото. Ние свързваме увлечените почитатели на билките с възрастни хора, които живеят сами на село, в къщи с големи, трудни за поддръжка дворове. Срещу скромен наем за възрастния човек, предоставящ дворното си пространство, може да поставите силно и уханно начало на мечтата за собствена градинка, в която билките ще растат и цъфтят на чист въздух и сред достатъчно простор.

Това ще даде на възрастните хора нещо много ценно – от една страна, радост от общуването с вас, чувство за принос, по-интересно и значимо ежедневие. От друга – малка, но важна добавка към скромната им пенсия. И нека не забравяме несравнимото с нищо богатство на житейската мъдрост на бабите и дядовците, която те с радост споделят, ако има с кого.